Digitala Träffar

I väntan på golfsäsongen - digitala träffar en succé! 

Då var våra första sändningar avklarade I VÄNTAN PÅ GOLFSÄSONGEN där vi ville nå ut till juniorerna, ledarna och tränarna på klubbarna.

Vi har haft olika teman och gäster som varit med i våra program och även genomfört en ledar/föräldra utbildning. Stort tack till alla som varit med i programmen och tack till alla er som sett våra program.

Över 3000 visningar har vi i skrivande stund. Passa på att titta igenom och se om du/ni kan ha nytta av detta på er klubb. Våra nästa planerade sändningar kommer att heta UNDER GOLFSÄSONGEN och vi återkommer när allt är igång med tävlingar etc. Tack för dessa 10 program och ni hittar alla avsnitten här:

SPELLISTAN - I VÄNTAN PÅ GOLFSÄSONGEN

Våra program

DT1

I premiär programmet så hade vi med Peter Hanson som berättad om hans resa från Skåne till Ryder Cup och Masters. Peter berättade hur det hela började och hur han tränar idag och när han var junior. Hur det var att spela Ryder Cup coh hur han lyckade toppa formen till detta. Minnena från Augusta National och hans slag från Masters med en 3:e plats. Han avslutar med att svara på tittarnas frågor och hans engagemang i Skånes Golfförbund Junior/Elit.

DT2
I det andra programmet så var temat våra junioraktiviteter och tävlingar. Vi hade även Ola Lindgrenlandslagscoach från Swedish Golfteam som var med som gäst när vi pratade lite om hur man kommer med i våra olika landslag. Vikten av att tävla och hur det utvecklar våra juniorer.

DT3
I tredje programet var det Ulrika Jorsell från SGF som höll en utbildning för ledare och föräldrar och gav oss många bra verktyg och insikter om juniorer och hur de vill träna och spela. 

DT4
Tema Golfgymnasier i Skåne där vi fick träffa de gymnasieansvariga på Kristianstad, Malmö, Landskrona, Vellinge Golfgymnasium. Avsluningsvis var det RIG i Helsinborg som all berättade om deras verksamhet och uttagningskriterier.

DT5
Tema Stockholms Golfförbund Christina von Wachenfeldt var med och som berättade om deras satsningar och utmaningar. De använder sin YouTube kanal till att samla in bra tips från deras klubbar. Nu vänder Stockholm trenden är ett av deras största projekt som hon berättade om.

DT6
Tema Skånska supergolfare. Här mötte vi Maja Stark, Abbekås GK direkt från Olkahoma State. Maja berättar hur hon tränar och hennes målsättningar framöver. Vi träffade även Gustav Andersson från PGA som också är en lovande amatörgolfare som snart åker över till collage,Texas Tech samma som Ludvig Åberg. I studion satt även Peter Hanson som både intervjuade och beättad om sina tips till Maja inför hennes start på ANWA (Augusta National Womens Amateur). Det blev mycket lyckat då hon slutade delad 10:a i tävlingen efter en tuff start, men avslutade med en 69 rond!

DT7
Goda juniorexempel från våra skånska klubbar som har en väl fungerande och stor juniorverksamhet. Först ut var Ludvig Åberg Eslovs GK, direkt från Texas och berättade om hans framgångar på collage och gav tips till våra juniorer hur man kan göra med sin golf. Vi hörde även om Malmö Burlövs tips att kontakta kommunen för att få hjälp. Örestad berättade om sina lyckade skolprojekt. Vasatorp berättade om deras nya satsning med fler PGA tränare och tydliga roller inom klubben. Avslutningsvis berättade Kristianstads Robert Orelind om deras unika LEVEL UP system som fungerar utmärkt och som kom från en idé när Robban pratade med sin dotter som satt och med sin Ipad och levlade!

DT8
Tema golfbanan med Göran Tyrsing, kanslichef från Swedish Greenkeeper Association (SGA). Han berättade om hur viktigt det är att lyssna på banchefen för det är han som har kunskapen. Peter Hanson var även med i programmet som bisittare och ställde kluriga frågor till Göran. 

DT9
Tema Domare och rollen som Tournament Director (TD). Först ut var Linn Grant vår bästa skånska amatörgolfare direkt från Arizona state som berättade om sin golfkarriär och de nya mål hon har framöver. Hon skickade även med sina bästa tips. Tommy Schill domare och Anders Olén TD lotsade oss fram bland regler och myter kring flaggplaceringar inför tävlingar mm. De berättade även sina bästa tips till våra juniorer och deras budskap var våga fråga.

DT10
Vår avslutande sändning där vi berättade om pandemiläget i golfsverige och att vi måste fortsätta ta vårt ansvar. Vi berättade även att tävlingarna tyvärr är inställda fram t.om 9 maj. Vi gick igenom om våra planerade aktiviteter och visade grupperna i matchligan och juniorserien. Avslutningsvis pratade vi om tips på bra övningar och tester som är tävlingslika och som Swedish Golf Team använder till sina landslagsspelare.